Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Inloggen hypotheekdossier

Seniorenhypotheek

Geen zorgen, daar zorgen wij voor!

Wil jij verhuizen of je woning (levensloopbestendig) verbouwen, verduurzamen of heb je een ander doel? Dan helpen we je graag. We kunnen al je zorgen uit handen nemen. We zijn namelijk niet alleen hypotheek- en verzekeringsadviseur, maar ook verkoop- en aankoopmakelaar (zie: www.vindmakelaardij.nl). We kunnen dus helpen met de hypotheek en verzekeringen. Ga je verhuizen? Dan helpen we je indien gewenst ook met de verkoop- en aankoop van je woning. Zo heb jij één vertrouwd aanspreekpunt, die al je zaken van A tot Z behartigd.

Offerte aanvragen Reviews bekijken

Bij VIND Financieel Advies & Makelaardij, kunnen wij je helpen met alle facetten op het gebied van wonen. Alles voor een zorgeloze verhuizing of verbouwing! Geef je de voorkeur aan je oude, vertrouwde bank maar wil je toch een persoonlijk aanspreekpunt, direct bereikbaar via 06? Geen probleem. Wij werken nauw samen met onder andere:

  • Rabobank
  • ING
  • ABN-AMRO
  • Volksbank (SNS, BLG en ASN)
  • Obvion
  • Nationale Nederlanden
  • NIBC
  • AEGON
  • Florius
  • Munt Hypotheken

Interesse? Laat je gegevens achter voor een geheel vrijblijvend gesprek. Wij komen graag bij je langs, maar het kan ook op kantoor, telefonisch of via video.

Verhuizen of levensloopbestendig maken?

Je oude vertrouwde omgeving achterlaten is een moeilijke keuze. Wij begrijpen hoe moeilijk het soms kan zijn, om afscheid te nemen van de woning waar je zo aan gehecht bent. Het huis waar je al zoveel jaren woont en al die herinneringen hebt opgebouwd. En toch, hoe moeilijk het ook is. Vaak is het wel een verstandige keuze. Je wordt een dagje ouder en dat maakt het steeds lastiger om die grote woning en tuin bij te houden. Je bent nu nog fit en kan nog weloverwogen de keuzes maken. Wachten tot het te laat is, is geen optie.

Natuurlijk is er ook een alternatief. Je woning levensloopbestendig maken. Is de tuin groot genoeg voor een aanbouw? Of is je huis groot genoeg om beneden een slaap- en badkamer met inloopdouche te maken? Wij bespreken graag je mogelijkheden. En wees gerust, mogelijkheden die zijn er altijd!

Seniorenwoningen

Je woont ontzettend mooi. Een authentiek huis, een (voormalige) woonboerderij met een grote tuin, heerlijk vrij. Echt genieten! Maar tegelijkertijd heel veel werk. Dat is nu nog wel te doen, maar hoe moet dat straks, als je ouder bent? Wellicht is een seniorenwoning wat? Maar achter de geraniums zitten is geen optie toch? Er zijn legio mogelijkheden. Een seniorenwoning klinkt wel meteen heel oud. Maar wat dacht je van levensloopbestendig wonen?

Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning of een seniorenwoning. Noem het zoals je wil. De één neemt genoegen met een appartement. De ander wil graag een patiowoning of bungalow. Alles gelijkvloers als het even kan, met een onderhoudsvriendelijke tuin erbij. Misschien heb jij de mogelijkheid om je huis te verbouwen, levensloopbestendig te maken en/of te verduurzamen? Heb je een hypotheek nodig? Geen zorgen, daar zorgen wij voor!

Onze beloften:
Zorgeloos verhuizen Zorgeloos verbouwen

Seniorenhypotheek

Een seniorenhypotheek bestaat eigenlijk niet. Veel senioren zien weinig meerwaarde in het aflossen van de hypotheek. Genieten van de oude dag staat voorop en het aflossen van een hypotheekschuld, is in dat opzicht vaak van ondergeschikt belang. Veel senioren kiezen daarom vaak voor een aflossingsvrije lening. Ga je verhuizen? Dan heb je wellicht behoefte aan een overbruggingshypotheek. Voel jij niks voor een aflossingsvrije lening? Geen probleem. Een annuïteiten of lineaire hypotheek behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Verzilverhypotheek

Heb je een aanvulling nodig op je (pensioen)inkomen, wil je verduurzamen en/of je woning levensloopbestendig maken en heb je veel overwaarde? Dan is een Verzilverhypotheek (ook wel bekend als OpEetHypotheek en Overwaardeplan) wellicht iets voor jou. De Verzilverhypotheek is een lening die verstrekt wordt op basis van overwaarde. Niet op basis van het inkomen. Een lening speciaal voor senioren, die een aanvulling nodig hebben op hun inkomen of éénmalig een grote uitgave willen doen en dit willen putten uit de overwaarde van hun woning. Het is een bijzondere hypotheekvorm waarbij het extra belangrijk is, dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden. Wij helpen je hierbij. Informeer bij ons gerust naar de mogelijkheden.

 

Geen zorgen, daar zorgen wij voor!

Hypotheek Verzekeren
Aankoopbegeleiding Verkoopbegeleiding

 

Veel gestelde vragen

Kan ik als pensioengerechtigde nog wel een hypotheek krijgen?

Natuurlijk kan dat. Iedereen met een eigen woning en voldoende inkomsten kan een hypotheek krijgen. Er zijn veel hypotheekverstrekkers, die speciaal beleid en producten hebben voor senioren. Voor gepensioneerden zijn er ruimere leennormen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de Verzilverhypotheek, het Rabo Overwaardeplan of de zogeheten OpEetHypotheken. Mogelijkheden alom!

Hoeveel hypotheek kan een gepensioneerde krijgen?

Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Heel globaal zou je kunnen zeggen dat je circa 4 tot 5 keer je bruto jaarinkomen aan hypotheek kunt krijgen. Maar je kan natuurlijk nooit meer lenen dan 100% van de woningwaarde. Ook als je weinig of geen inkomsten hebt, maar wel een flinke overwaarde zijn er mogelijkheden met de Verzilverhypotheek, het Rabo Overwaardeplan of de zogeheten OpEetHypotheek.

Wat is de maximale leeftijd om een  hypotheek af te sluiten?

Er zit geen maximumleeftijd verbonden aan het verkrijgen van een hypotheek. Ook op hogere leeftijd kan je een hypotheek afsluiten. Belangrijk is wel dat je voldoende overwaarde in je woning hebt en/of voldoende inkomsten uit pensioen en/of AOW.

 

Waar zijn we onder andere actief?

Bergen Haps Sint Anthonis
Beugen Ledeacker Sint Hubert
Boxmeer Mill Stevensbeek
Cuijk Oploo Venray
Gennep Overloon Vierlingsbeek
Groeningen Rijkevoort Wanroij

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0478 70 05 10 info@vindfinancieeladvies.nl 043 204 15 43
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×