Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Inloggen hypotheekdossier

Geld lenen

Een lening nodig?

Soms is geld lenen nodig als financieel steuntje in de rug. Een lening (ook wel krediet genoemd) mag echter nooit een blok aan je been worden. We vergelijken leningen bij meerdere partijen op basis van rente en voorwaarden. Ook adviseren we je over onder meer de vorm en de aflosperiode. Zo helpen we je op een verantwoorde manier met het afsluiten van een lening die past bij je wensen en doelen.

Hoe werkt het afsluiten van een lening?

De eerste stap is dat we samen met jou je financiële situatie doornemen. Waarvoor wil je geld lenen? Wat voor maandlast is acceptabel. Het is belangrijk dat de lening die je afsluit past bij je persoonlijke (toekomstige) situatie en je doel. Wil je structurele financiële armslag of wil je eenmalig geld lenen voor een specifiek doel zoals een auto of een verbouwing?

Een krediet of een hypotheek?

Vergis je niet. Een hypotheek is ook een krediet. Een krediet met hypothecaire zekerheid, meestal op een woning. Een consumptief krediet daarentegen sluit je zonder hypothecaire zekerheid. Een consumptief krediet of lening heeft vaak een hogere rente dan een hypotheek. Dat komt omdat de kredietverstrekker bij een consumptief krediet geen zekerheid (onderpand) heeft. Bij een hypotheek is dat wel het geval. Een hypotheekverstrekker heeft immers het recht om je woning te verkopen als jij je niet aan de afspraken houdt. Het afsluiten van een lening is in tegenstelling tot het afsluiten van een hypotheek goedkoper. Bij het afsluiten van de hypotheek betaal je namelijk ook advies- en notariskosten. We zullen samen met je bekijken en vergelijken of het zinvol is om een lening met of zonder hypothecaire zekerheid af te sluiten.

Hoe duur is een lening?

Dat ligt eraan hoe snel je het krediet aflost en aan de hoogte van de rente. Wil je weten wat een krediet jou zou kosten? Neem dan gewoon even contact op, dan kijken we er samen naar.

Kan ik een krediet afsluiten?

Dat is een vraag die we in een korte tijd kunnen beantwoorden met behulp van een loonstrook en een bankafschrift. Uiteraard kijken we altijd of een krediet verstandig is. Dat het geen problemen veroorzaakt, maar juist oplost. Lenen kost geld en is geen oplossing wanneer je je lasten structureel niet kunt bekostigen. Is lenen voor jou verstandig en verantwoord? Dan helpen wij je met het afsluiten.

Iedereen kan tijdelijk wat geld te kort komen. Wij helpen graag bij de oplossing daarvan. Neem gerust contact met ons op!

Contact

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

0478 70 05 10 info@vindfinancieeladvies.nl 024 844 98 43
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×